Kategorier
STORFORBRUKER

Mange av oss har mange hunder, og vi vet av egen erfaring at vår herlige hobby koster. Derfor  har vi strukket oss langt for å gi deg gode priser på kvantum.
39 sekker (èn palle) sendes direkte fra fabrikk til deg – og du får den beste  rabatten. 1/2 paller (14 sekker) leveres også rett fra fabrikk, men frakten blir naturlig litt høyere da pris for å sende hel/halv palle er omtrent lik. Gå sammen en gjeng, og miks gjerne forskjellig type fòr på samme palle. (skriv kommentar under din bestilling dersom du ønsker å mikse fòr på din palle) Leveringstid ca 1 uke. Vi fortoller og dekker frakt hjem til deg. Fra lager i Trondheim sender vi raskt over hele landet. Fraktkostnaden på 1 og 2 sekker er det samme for oss, så bestiller du 2 får du denne besparelsen.
Gode betalings-løsninger tilbyr vi gjennom Klarna.

Kontakt oss på 98297121 eller [email protected] for spørsmål.

Følg oss på Facebook

Meld deg på Nyhetsbrev

Råvarer

Proteinkilde​

Proteinkilde
Gamedog hundefoder anvender kun proteinkilder af højeste danske kvalitet. Kvaliteten afgør i høj grad, hvor stor en mængde protein hunden skal have for at få opfyldt deres behov. Proteiner er essentielle kompononter i den levende organisme. Proteinerne deltager aktivt i alle cellulære processer og fungerer som biologiske byggesten og som enzymer (katalysatorer) for de kemiske reaktioner der foregår i kroppen. Proteiner udgør desuden en stor del af kroppens antistoffer (immunglobuliner), hormoner, transportmolekyler og signalstoffer i nervesystemet.

Gamedog benytter derfor frisk laks som proteinkilde i fremstillingen af Gamedog hundefoder. Vi aftager afskær af laksekød fra Norlax og deres lakseproduktion. Det er det helt friske afskær fra produktionen af laks (der benyttes ingen indvolde), som fragtes direkte fra slatning og ind i Gamedogs foderproduktion. Fiskemel stammer fra samme danske lakseproducent, som får sin fisk fra Nordsøen. Derudover anvender Gamedog kyllingeprotein af samme kvalitet som anvendes til menneskeføde som udelukkende er danskproduceret (uden fjer, næb og klør). Tørret ølgær fra øl fremstilling tilsættes, og udover at indholde en stor mængde protein tilsættes ølgær på grund af indholdet af B-vitamin. Der anvendes ikke sojaprotein, da sojaprotein ikke udnyttes og optages nær så godt i hunden som fiskeprotein. 

Proteinlinjen (biologisk verdi og bruksgrad)

Proteinlinjen er en graf som kartlegger i hvilken grad forskjellige typer proteiner av kroppen brukes som energikilde. Denne grafen definerer også et fenomen som kalles biologisk verdi (BV).

Biologisk verdi er således et uttrykk for hvor godt kroppen tar opp og utnytter et gitt protein. Jo høyere biologisk verdi, desto bedre utnyttelsesgrad. Gamedog bruker proteinkildene som har den høyeste biologiske verdien.

Laks har en veldig høy biologisk verdi på ca. 93%. Dette betyr at 93% av laksen brukes til forbrenning og frigjør energi som kroppen kan bruke. I tillegg er resultatet også en mindre mengde avføring enn med proteinkilder fra svin eller storfekjøtt.

proteinlinjen Gamedog

Karbohydrat- og fiberkilde

Gamedog bruker bygg, hvete og sukkerroer som karbohydrat- og fiberkilder. Sukkerroer tilsettes hovedsakelig på grunn av det høye fiberinnholdet. Plantefibrene fra sukkerroene stabiliserer hundens tarmflora og sikrer derved at hunden får en sunn og velfungerende tarm og at avføringen har riktig konsistens.

Under ekstrudering blir alle ingrediensene, i Gamedog hundemat, oppvarmet under høyt trykk til mer enn 130o C. Dette dreper alle bakterier, og stivelsen til kornproduktene reagerer med vann og omdannes til karbohydrater. Disse karbohydratene tas deretter lett opp av hunden, noe som bidrar til en høy grad av utnyttelse, i motsetning til stivelse, som ikke kan brukes av hunden.

En spesiell varmebestandig sopp (Aspergillus flavus) kan vokse på overflaten av bygg og hvete. Soppen utskiller et spesielt farlig gift (alfa-toksin), som kan være farlig for hunden å innta. Gamedog tilfører derfor zeolitt mineral til maten for å forhindre forgiftning av hunden, da dette spesielle mineralet er kjent for sin soppdrepende effekt.

Fettkilde

Fett er en enorm viktig energikilde for hundene våre. Når du snakker fett, er det både de gode (mettede) og de mindre gode (umettede) versjonene av fett. Når Gamedog velger sine fettkilder for hundemat, er det viktig for oss å velge det gode fettet. Fett gir vanligvis dobbelt så mye energi som protein, og derfor er det viktig å velge et fôr med gode fettkilder. Nedenfor er en liten samling av Gamedogs kilder for sunt og godt fett.

Laks har en av de høyeste nivåene av omega-3 og 6 fettsyrer. Den helsefremmende effekten av omega-3-fettsyrer skyldes hovedsakelig to fettsyrer kalt EPA (eikosapentaensyre) og DHA (docosahexaensyre). Disse to fettsyrene finnes bare i fisk og ikke andre steder i naturen.

Når du bruker laks som fettkilde, overføres de viktige fettsyrene omega-3 og -6 som finnes i laks til fôret. Fôrets høye innhold av omega-6-fettsyrer har en positiv effekt på hundens hud og pels, og motvirker dermed pelsproblemer som allergier, tørr hud, felling, kløe, flass og kjedelig pels. Fôrets høye innhold av omega-3 fettsyrer styrker immunforsvaret, øker fruktbarheten og reduserer risikoen for hjerte- og karsykdommer.

Vitaminer

Vitaminer er nødvendige for en lang rekke biokjemiske prosesser i kroppen. Vitaminene er viktige for hunder, og sammen med mineraler og enzymer sørger vitaminer for at:

Vitaminer deles i henhold til hvordan de absorberes og lagres i kroppen og deles inn i henholdsvis fettløselige og vannløselige vitaminer. De fettløselige vitaminene tas opp ved hjelp av gallesyre og lagres i leveren og fettvevet. De vannoppløselige vitaminene tas lett opp av kroppen, men lagres ikke for senere bruk.

Mineraler

Mineraler er elementer som hundens kropp ikke selv kan produsere. De er alle viktige byggesteiner i kroppen og hjelper til med å opprettholde alle kroppens funksjoner i hunden, samt bidra til de biokjemiske prosessene.

En oversikt over de essensielle mineralene: