Lad os snakke om en dritt jobb. Alle eiere av hund bør ta et godt kikk på sin hunds avføring. Alle hunde er forskjellige, så det er veldig viktig at man lære sin hund at kjenne. Hva som er normal avføring for din hund? Farge, konsistens, mengde og innhold. Det er et vindue inn i hundens helse. Ideelt skal avføringen være chokoladebrun, fast, men ikke hård ( nem at plukke opp). Der må ikke komme mer ut end hunden inntager og må ikke inneholde fremmedlegemer. Men igjen alle hunder er forskjellige.

Fargen skal den være ensartet og brun. Er den sort eller rød kan være et tegn på blod i avføringen. Er den gul kan være tegn på lever problemer. Hvit er utskillelse av kalsium.

Konsistensen skal være fast, fuktig og helst holde formen når du samler den opp. Er den meget hård kan din hund have forstoppelse og får ikke væske nok. Er den flytende er der ubalanse i fordøyelsen. Snak med en veterinær hvis hunden har diarè i mer end 48 timer. Den må heller ikke være belagt med slim/hinde. Hundens avføring kan have en lett lukt, men den må ikke stinke.

Mengden av avføring skal svare til den mengde foder hunden spiser. Det samme gelder for hvor ofte hunden må gjøre fra sig. Mange hunde er vane dyr, så hvis mønsteret brytes skal man holde ekstra øye med sin hund. Ser det ut som om der er hvite korn/ spagetti i avføringen, har din hun orm. Kontakt veterinær. Men uansett er du i tvil kontakt veterinær.

Daglig motion, stress fritt miljø og sund kost vil holde din hunds fordøyelses system i balanse.

Husk dog alltid at samle opp avføring efter din hund. Viste du at avføring fra hunde inneholder skadelige organismer, som parasitter og e.coli. At det faktisk ikke er gjødsel, men klassifisert som forurensning.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *